ŞİİR YOLCULARI.CoM / KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT
07 Eylül 2010, 14:31:02 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: ŞİİR YOLCULARI.CoM / KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT

''Söz vermiştim kendi kendime: Yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da bir hırstan başka ne idi? Burada namuslu insanlar arasında sakin ölümü bekleyecektim. Hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem kâğıt aldım. Oturdum. Adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmasam deli olacaktım.''

Sait Faik ABASIYANIK

RADYO DİNLEMEK İÇİN:
       RADYO SLOW
http://www.radyolar.org/radyo_slow_turkce.asp

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: HIZIR İRFAN ÖNDER(BİYOGRAFİ)  (Okunma Sayısı 386 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hızır İrfan ÖNDER
Yeni Üye
*

VATAN SEVGİSİ İNSANI KİMLİKLİ VE KİŞİLİKLİ KILAR..

« : 04 Temmuz 2009, 22:20:49 »

1964 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Yukarıdurak köyünde doğdu. Sırasıyla Ardeşen Merkez İlkokulunu, Rize İmam-Hatip Lisesini(1982) ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi.(İzmir -1987)

Askerlik görevini 1989 yılında Ankara'da kısa dönem olarak yaptı. 1993 yılından beri sırasıyla Gaziantep'te, Artvin' de ve Kırklareli'nde felsefe grubu öğretmeni olarak çalıştı. Okul müdür yardımcılığı ve müdür vekilliği görevlerinde de bulundu. Halen Lüleburgaz Düvenciler Lisesinde Uzman Öğretmen olarak görevini sürdürmektedir.

Lise yıllarından beri şiir yazan şairin Günlük, haftalık ve aylık olmak üzere değişik gazete ve dergilerde şiirleri yayınlandı: Milli Gazete, Gürses, Hakses, Kardelen, Genç Kardelen, Mavi Yeşil, Somuncu Baba, Mavi Dünya, Anafilya, Ortanca, Tay, Müdafaa-i Hukuk, Hantek, Dilhane, Dareyn...

Evli ve iki çocuk babasıdır.

ESERLERİ:
Şairin ilk şiir kitabı “Niçin Ağlar Güller Bana?” Eylül-2007'de  yayımlandı.

GÜL DİKENSİZ, YÜREK HÜZÜNSÜZ OLMAZ-H. İRFAN ÖNDER
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!