ŞİİR YOLCULARI.CoM / KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT
07 Eylül 2010, 14:56:22 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: ŞİİR YOLCULARI.CoM / KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT

''Söz vermiştim kendi kendime: Yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da bir hırstan başka ne idi? Burada namuslu insanlar arasında sakin ölümü bekleyecektim. Hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem kâğıt aldım. Oturdum. Adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmasam deli olacaktım.''

Sait Faik ABASIYANIK

RADYO DİNLEMEK İÇİN:
       RADYO SLOW
http://www.radyolar.org/radyo_slow_turkce.asp

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SÖZ SANATI-2  (Okunma Sayısı 87 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sebahat Mayda Yavuz
Yönetici

« : 14 Şubat 2010, 13:15:00 »

Dünyada hiçbir şey insanı kin besleme duygusu kadar yıpratmaz. F. Wilhelm Nietzsche
Köpeklerin dudaklari değdi diye deniz kirlenmez. Mevlana
Hiç bir insana rastlamadım ki, onda öğrenilecek bir şey olmasın. Alfred de Vigny
Hayal etmek, bilmekten daha önemlidir. Albert Einstein
Zeki insan problemi çözendir. Bilge insan ise önleyen. Albert Einstein
Güzel olan sevgili degil, sevgili olan güzeldir."TOLSTOY
"Kardeslerimi Allah yaratti, fakat dostlarimi ben buldum."GOETHE
Erkek burjuvazidir ve karısı proletaryayı temsil eder.F.ENGELS
Eğer bütün insanlar doğuştan özgürse, nasıl oluyor da tüm kadınlar köle doğuyor.M.ASTELL
"Cevizin kabugunu kirip özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder."GAZALI
"Nasil kafa sayisi kadar düsünce varsa, kalp sayisi kadar da sevgi çesidi vardir."TOLSTOY
"Insanlar her zaman kahraman olamazlar ama her zaman insan olabilirler."BENJAMIN FRANKLIN
yüreğindeki aydınlık-kafandaki korkuyu yendiği gün-kendin olacaksın-A.KÜÇÜK
Ne zaman çocuklaşsam,insan oluyorum .Ali KÜÇÜK
"Ayakta ölmek diz üstü yasamaktan iyidir."FRANKLIN ROOSVELT
"Kusurumuz ne kadar çoksa o kadar kusur arariz."CENAP SEHABETTIN "
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.MONTAIGNE
Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın. Mark Twain
Hiç bir şeye sahip değilseniz hiçbir şey kaybedemezsiniz.
İnsanoğlunun en büyük zayıflığı, hayattayken insanlara onları ne kadar sevdiğini söylemekte tereddüt etmesidir.O. A. Battisailliam Shakesper
Felaketin bir iyiliği varsa hakiki dostlarımızı tanıtmasıdır. Balzac
Suçu bağışlayan asildir, ancak özür dileyen daha asildir. Alphons Daudet
Yanılgı insanlar içindir ama silginiz kaleminizden önce bitiyorsa biraz fazlaca yanlış yapıyorsunuz demektir. J. Jenkins
Hayatın güzel olması için eksiksiz olması şart değildir. A. Funicella
Mutluluğıu tatmanın tek çaresi onu paylaşmaktır. Lord Byron
Anı yazmak ölümün elinden bir şey kurtarmaktır. Andre Gide
insanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar ancak hiç yaşamadan ölürler.eflatun
uğruna ölen yoksa ortada bir değerde yoktur. einstein
akıllı konuşur, çünkü söylemek istedikleri vardır; aptal konuşur, çünkü kendisinin bir şeyler söylemek zorunda olduğunu sanır."  platon
akıllı insan kendi aklını kullanır,daha akıllı insan başkalarının da aklını kullanır``bernard shaw
"bir savaşı bitirmenin en kestirme yolu onu kaybetmektir." george orwell
değişmeyen tek şey; değişimin kendisidir. " heraklitos
yarını o denli düşünür ki, bugünün elinden kayıp gittiğini fark etmez bile .oysa hayat geçmişte ya da gelecekte değil,şimdiki zamanda yaşanır .eflatun
küçük beyinler kişilerle,orta beyinler olaylarla,büyük beyinlerse sistemlerle uğraşır.
ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır. (mevlana).
Sevip de kaybetmek sevmemiş olmaktan daha iyidir. Seneca
Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için önce farklı düşünmeye başlayın. Norman Vincent Peale
İnsanların yaşları onları aşktan koruyamaz ama aşk insanları bir noktaya kadar yaşlılıktan korur. Jeanne Moreau
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır doldukça eğilirler. Montaigne
Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle ölçülür. Einstein
Denizin dibinde incilerle taşlar karışık bulunurlar. Övülecek şeyler de kusur ve yanlışların arasında bulunur. Mevlana
Başarısızlık daha akıllıca işler yapmak için yeni baslangıçlar fırsatıdır. Moshe Arens
Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın. Ara Güler
Bana güç veren zaferlerim değil yaşamdaki yenilgilerimdir. Sidney Poyntz
Hayatın çeşitli güçlüklerine karşı üç şey hediye edilmiştir.. Ümit uyku ve gülmek.Kant
 Aşk yepyeni kalabilen eski bir masaldır.Heinrich Heine
Silahla kazanılan ŞEREF, şerefşerfsizliğin en büyüğüdür.
Dehanın yüzde biri ilham yüzde doksan dokuzu terdir.Thomas Edison
Hayatta en büyük eğlence başkalarının "Yapamazsın" dediğini yapmaktır..Walter Bagehot
Övülmek isterseniz alçakgönüllülüğü yem olarak kullanabilirsiniz. Chesterfield
Mantıklı düşünüp mantıksız davranmak insan yapısının özelliğidir. Anatole France
Üzülmek yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez sadece bugünün gücünü tüketir. A.J. Cronin
Kardeş dost olmayabilir ama dost her zaman kardeştir. Benjamin Franklin
İnsan her gün biraz müzik dinlemeli biraz şiir okumalı güzel bir resim görmelidir ki dünyevi kaygılaR Tanrı'nın insan ruhuna aşıladığı güzel duygusunu silip yok etmesin.
Goeth
Düşmanınızın neden korktuğunu anlamak için sizi ne ile korkuttuğuna bakın. Eric Hoffer
Nankör insan her şeyin fiyatını bilen hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir. Oscar Wilde
Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur. Goethe
Ciddiyet zihin eksikliklerini örtmek için icat edilmiş bir tavırdır.François de la Rochefaucould
Başkasının önünü aydınlatırken kendi yolumuza da ışık tutarız. Ben Sweetland
Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill
Hayatın en büyük trajedisi çok çabuk yaşlanmamız ama çok geç akıllanmamızdır. Benjamin Franklin
İmkânsızla imkân dahilinde olanın arasındaki tek fark insanın kararlılık derecesidir. Tommy Lasorda
Bir insan hakkında başkalarının onun için söylediklerinden çok Onun başkaları için söylediklerinden fikir edinilebilir..Leo Alkman
Birisine karşılık veremeyeceği bir iyilik yapmadıysan mükemmel bir gün nedir bilmiyorsun demektir.
Ruth Smeltzer
Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracaklarına duvar ördükleri için yalnız kalırlar.Newton
Ne üstün zekâ ne hayal gücü ne de her ikisi beraber bir dâhi yapmaya yeter. Sevgi sevgi sevgi.. İşte bu dehanın ta kendisidir. Wolfgang Amadeus Mozart
Yenilgiye ugrayınca umutsuzluğa kapılma her başarısızlıkta bir zafer isteği yatar. Germain Martin
Hayat bir bileği taşıdır benliğinizi yapan madenin cinsine göre sizi ya eskitecek ya da cilalayacaktır. İdeas
Hayatımızdaki gölgelerin çoğu kendi güneşimizin önünde durmamızdan oluşur. Ralph Waldo Emerson
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir soluğunuz kesilir ama ufkunuz genişler. Mualla Aylar'
Eleştiriden kaçınmak istiyorsan hiçbirşey yapma hiçbirşey söyleme hiçbirşey olma!..
Edward Hubbard
İyi bir kadın bir erkeği etkiler zeki bir kadın onda ilgi uyandırır güzel bir kadın büyüler anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur. Helen
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!