ŞİİR YOLCULARI.CoM / KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT
07 Eylül 2010, 14:16:54 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: ŞİİR YOLCULARI.CoM / KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT

''Söz vermiştim kendi kendime: Yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da bir hırstan başka ne idi? Burada namuslu insanlar arasında sakin ölümü bekleyecektim. Hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem kâğıt aldım. Oturdum. Adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmasam deli olacaktım.''

Sait Faik ABASIYANIK

RADYO DİNLEMEK İÇİN:
       RADYO SLOW
http://www.radyolar.org/radyo_slow_turkce.asp

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT, ETKİNLİK DUYURULARI!  (Okunma Sayısı 169 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sebahat Mayda Yavuz
Yönetici

« : 10 Mart 2010, 01:57:02 »

KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT ETKİNLİK DUYURULARI!

“ANADOLULU ÇAĞDAŞ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ”

2010 yılı “ANADOLULU ÇAĞDAŞ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” hazırlanmaktadır. Antolojiye katılmak isteyen şairlerin 5 adet şiirini ve kısa özgeçmişlerini 30 nisan 2010 Cuma akşamına kadar albatroslar@hotmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Özer Turan
Siirlopedi EuroPa

AMASYA BELEDİYESİ “6. ALTIN ELMA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI–2010”
Tür: Müzik/Sanat - 
Başlangıç: 12 Mart 2010 Cuma, 08:00
Bitiş: 18 Haziran 2010 Cuma, 17:00
Yer: Amasya 

AçıklamaAMASYA BELEDİYESİ
“6. ALTIN ELMA TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI-2010”
ÖZEL ŞARTNAMESİ

BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL HÜKÜMLER

GİRİŞ

MADDE 1:Amasya Belediye Başkanlığı, Türk Sanat Müziği Repertuarına yeni eserler kazandırmak:bestecileri yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacıyla “Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması-2010” adıyla bir yarışma düzenlenmiştir.
Bu düzenleme “6.Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması-2010-Özel Şartnamesi” hükümlerine göre gerçekleştirilir.

AMAÇ

MADDE 2: “6.Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması-2010” un amacı, Türk Sanat Müziği Repertuarında kullanılabilecek nitelikte yazılmış eserlerin seçimidir.

YARIŞMAYA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

MADDE 3:Yarışmaya:Yarışma Seçici Kurul Üyeleri,Jüri Üyeleri,Amasya Belediyesi mensupları ve bunların birinci ve ikinci derecede yakınları dışındaki herkes katılabilir.

İKİNCİ BÖLÜM

ÖN SEÇİCİ KURUL

MADDE 4: Amasya Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına katılmak üzere Amasya Belediye Başkanlığı'na teslim edilen besteler arasından Türk Müziği Repertuarına girebilecek nitelikteki bestelerin seçimi amacıyla, Amasya Belediye Başkanlığı'nca bu konuda uzman olan kişiler arasından 5 kişilik bir “Ön Seçici Kurul” oluşturulur.
-Ön Seçici Kurul en az 3 üye ile toplanır.
-Kararlar salt çoğunlukla alınır,oyların eşitliği halinde başkanın oyu iki oy sayılır.
-Kurulun çalışma yöntemi ve oylama usulü Ön Seçici Kurul tarafından toplantı öncesinde belirlenir.Kurul tarafından bu konuda farklı bir yöntem belirlenmediği takdirde açık müzakere –değerlendirme ,gizli oylama yöntemi uygulanır.
-Ön Seçici Kurul,hazırlamış olduğu raporda, ödül ve mansiyona değer toplam 10 eserle; bunun dışında ödül ve mansiyon verilmeksizin övgüye değer nitelikte gördüğü diğer eserleri belirtilebilir.Bu tespitlerden sonra Ön Seçici Kurul un görevi sona erer.
-Ön Seçici Kurulca ödül ve mansiyona değer görülen 10 eserin derecelendirilmesi;Amasya Belediye Başkanlığı tarafından uygun görülecek bir tarzda teşkil edilecek bir jüri tarafından Amasya da halk huzurunda gerçekleştirilecek bir yarışma ile yapılır.Para ödülleri yarışma sonrası verilecek olup,yarışma saati ve yeri ayrıca bildirilecektir.Ödül ve mansiyona değer görülmeyen eserler, üç ay içinde talep edildiği takdirde beste sahiplerine iade edilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

ESERLERDE ARANACAK NİTELİKLER

MADDE 5:
a)Şarkı sözleri,Anayasanın dayandığı temel görüş ve ilkelerle;Cumhuriyetin niteliklerini benimsetici ve bu görüş ve ilkelere uygun düşünce tarzına Türk toplumunun çağdaş uygarlık düzeyine erişmesi amacını güden Atatürk ilkeleri ve bu ilkelerin gerektirdiği dünya görüşüne,yaşam tarzına aykırı olamaz.Seçilen temaların moral yıkıcı,herhangi bir politik görüşü övücü veya yerici, müstehcen, anlamsız olmaması ve ticari bir amaç taşımaması gerekmektedir.
b)Yarışmaya gönderilecek eserler:
aa)Türk Sanat Müziğinin melodi ve ritim özelliklerinden kaynaklanan yeni ve orijinal çalışmalar olacaktır.
bb)Makam,usul ve form olarak yeni buluşlarla bestelenmişse,Türk Sanat Müziğinin bugünkü sistem ve kaidelerine ters düşmeyecektir.
cc)Türk Sanat Müziğinin asli karakterine uygun olacak,milli müzik zevkini geliştirici nitelikleri bulunacaktır.
dd)Şarkı formunda ve küçük usullerle bestelenmiş günün anlayışına uygun olacaktır.(Bu usullerin hareketli mertebelerinin kullanılması tercih sebebidir.)
ee)Makam,usul,anlatım ve prozodi yönlerinden uyumlu bir şekilde bestelenecektir.
ff)Daha önce hiçbir suretle yayınlanmamış olacaktır.
gg)Tek sesli olarak bestelenecektir.
hh)Toplam olarak beş dakikayı geçmeyecektir.
c)Eserler hiçbir şekilde başka bir eserle bariz benzerlikler taşımayacaktır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

KARŞILIKLI HAKLAR

MADDE 6:
1-Besteci “Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması-2010” için gönderdiği eserlerini yarışma sonuçlanmadan önce hiçbir yerde ve hiçbir şekilde yayınlayamaz, yayınlatamaz.

2-Öngörülen ödül,teamüller doğrultusunda söz yazarları için % 40,besteciler için %60 ücreti kapsar,ancak besteci ve söz yazarı arasında ücrete ilişkin olmak üzere yapılan sözleşmeler yarışma tertip komitesince de geçerli addedilir.Valilik para ödüllerini direkt olarak hak sahibine teslim eder.Katılamayan yarışmacıların belirtecekleri hesap numarasına havale edilir.

3-Amasya Belediye Başkanlığı ödül ve mansiyon alan eserlerin bestecilerine şarkı sözü yazarlarına Telif Hakları Yasası’ndan doğan hakları saklı kalmak üzere aralarında yapılan anlaşmada belirtilecek süreyle yerel radyo ve televizyonlarda yayınlama,plak,band, kaset,cd vb materyal haline getirme,notasını basma,kitap haline getirme,yayın,eğitim ve kültür kurum ve kuruluşlarına gönderme konusunda öncelik hakkına sahiptir.

4-Besteciler eserin bütünüyle kendilerine ait olduğunu ve hiçbir şekilde ve hiçbir eserden ilham almadıklarını, bugüne kadar düzenlenen hiçbir yarışmaya göndermediklerini taahhüt edip‘Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması 2010 ;Özel Şartnamesini aynen kabul ettiklerini belirten yazılı ve imzalı (EK-1) belgeyi yarışma bürosuna vermekle yükümlüdürler.

BEŞİNCİ BÖLÜM

ESER TESLİM,YARIŞMA TAKVİMİ,ÖDÜLLER

ESER TESLİMİ:
MADDE 7:
1-Yarışmaya her besteci en fazla 5 eserle katılabilecektir

2-Eserlerin notaları 7 şer nüsha halinde;

a)Temiz ve okunaklı yazılmış olacaktır.
b)Kurşun kalemle yazılmayacaktır.
c)Teksir ve fotokopi ile çoğaltılabilecektir.
d)Nota yazısı,usul ve usul bölümleri :Aral-Ezgi-Uzdilek sistemine uygun olacaktır.
e)Nota üzerinde metronom hızı belirtilecektir.
f)Nota üzerinde besteci ve söz yazarı adı olmayacak,sadece rumuz yazılacaktır.

3-Besteciler her eser için en az 5 harften oluşan tek kelimelik ayrı birer rumuz kullanacaklardır.

4-Şarkı sözleri daktilo ile yazılacak,üzerinde yalnız o eser için seçilen rumuz bulunacaktır.

5-Besteciler,biri küçük ‘Kimlik Zarfı ;diğeri büyük ‘Evrak Zarfı ; olmak üzere 2 adet zarfı yarışma bürosuna elden veya posta yoluyla teslim edeceklerdir.Posta ile müracaatlarda, ilan edilen teslim süresi içinde son gün; evrakın postaya verildiği değil, kurumumuza intikal tarihi olarak kabul edilecektir.

a)Kimlik zarfı üzerine yalnız rumuz yazılacak,içinde:
-Besteci ve söz yazarının adları,
-Bestecinin adresi,varsa telefon numarası,
-Bestecinin bu yarışmanın şartnamesinin aynen kabul ettiğini belirten şartname eki(Ek-1) belge imzalı olarak bulunacaktır.
b)Büyük evrak zarfı üzerine de rumuz yazılacak,içinde notalar ve şarkı sözleri bulunacaktır.Büyük evrak zarfı üzeri ve içeriğinde hiçbir şekilde kimlik bilgisi veya kimliği çağrıştırıcı yazı,işaret vb.bulunamaz.
c) Besteciler birden fazla eserle yarışmaya katılıyorlarsa,her eser için,istenilen dökümanlar ayrı ayrı düzenlenecektir.
d)Posta ile müracaat edildiğinde dış zarf üzerine de yalnız rumuz yazılabilecektir.
e)Herhangi bir şekilde,nota ve şarkı sözleri üzerinde eser sahibinin yazılı olarak adı belirtilmiş veya yukarıdaki(b)fıkrasına aykırılık söz konusu ise bu şarkı değerlendirmeye alınmadan yarışma dışı tutulacaktır.

6-Eserler en geç 15.05.2010 tarihi çalışma saati bitimine kadar Amasya Belediye Başkanlığı-Amasya “ adresindeki “Altın Elma TSM Beste Yarışması 2010 bürosuna elden teslim edilecek veya postayla ulaştırılmış olacaktır.Postadaki gecikmeler için Amasya Belediyesi sorumlu tutulamaz.

FİNAL YARIŞMASI

MADDE 8:İkinci bölümde ön görüldüğü tarzda gerçekleştirilecek olan final yarışması,Amasya da halk huzurunda,jüri üyeleriyle, çeşitli ses ve saz sanatçılarının da katılımıyla yapılır. Ödül-Mansiyon alan eserlerin seslendirileceği bu etkinliğe davet edilecek olan besteci ve güfte şairlerinin ulaşım(otobüs), Amasya daki konaklama ve ağırlama giderleri yarışma komitesi tarafından karşılanacaktır.

SON HÜKÜM

MADDE 9:Bu şartnamenin ana ilke ve esasları paralelinde özellikle yarışmaya katılacak eserlerin müzik kalitesine yönelik tedbir almaya ve bunun için gerektiğinde diğer özel veya ek şartnameler yazılmasına,iş bu özel şartnamede hüküm bulunmayan hallerde,gerekli tedbirleri almaya Amasya Belediye Başkanlığı yetkilidir.

YARIŞMA TAKVİMİ

MADDE 10:
-Eserlerin kurumumuza son teslim tarihi; 15.05.2010 dir.
-Ön Seçici Kurul en geç 05.06.2010 tarihinde ödül ve mansiyona değer 10 eser ile övgüye değer eserler varsa tespit ederek Amasya Belediye Başkanlığına bildirilecektir.
-Halka açık yarışma ve ödül töreni jüri ve halk huzurunda 18/06/2010 tarihinde yapılacak olup,bunun yeri ve saati ayrıca ilan edilecektir.

ÖDÜLLER
Birinci: 5.000 YTL
İkinci: 4.000 YTL
Üçüncü: 3.000 YTL
Mansiyonlar(7 Adet):1.500 YTL(her biri için)

NOT:
Danışma ve bilgi için aşağıdaki adres ve telefonlardan bilgi edinilebilir.
Osman AKBAŞ
Amasya Belediye Başkan Yardımcısı
Tel : 0 (358) 218 80 56
Santral : 0 (358) 218 80 14 - 0 (358) 218 80 00 (İç Hat:201)
Fax : 0 (358) 218 32 86
e-posta : amasya@amasya.bel.tr
Web : www.amasya.bel.tr

EK-1
AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
AMASYA
Yarışmaya gönderdiğim orijinal eser, bütünüyle kendime aittir. Daha önce hiçbir yarışmaya göndermediğimi, hiçbir şekilde hiçbir eserle bariz benzerlik taşımadığını “Amasya Belediyesi 6. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması-2010” Özel Şartnamesi hükümlerini aynen kabul ve taahhüt ettiğimi arz ederim.

Adı Soyadı
İmzası

BESTECİNİN
RUMUZU :
ADI SOYADI :
ADRESİ :
TELEFON NO :
İMZASI :

**********************************************************************************************
Sivas Postası Şiir Yarışması

Açıklama

Sivas Postası Gazetesi şiirin sevilmesi ve şiir yazılmasını teşvik etmek amacı ile ülke çapında ödüllü şiir yarışması düzenlemektedir.

Sivas Postası Gazetesi Şiir Yarışması Şartnamesi:

1 – Yarışma yaş sınırlaması olmaksızın herkese açıktır.

2 – Yarışmacılar yarışmaya tek bir şiirle katılabilir.

3 – Gönderilecek şiirin daha önce hiç bir yarışmada derece almamış olması gereklidir.

4 - Şiirlerde konu serbest olup 200 satırı geçmemelidir.

5 – Şiirler e posta yoluyla sivaspostasiyarisma@hotmail.com e posta adresimize ya da “Sivas Postası Gazetesi Şiir Yarışması Pulur Mahallesi Yıldız Sokak Tokgöz Apt. B Blk. Kat:1 Daire:2 / SİVAS” adresimize 31 Mart 2010 tarihine kadar ulaştırılmalıdır. Postadan doğacak gecikmelerden sorumlu değiliz.

6 – Katılımcılar takma isimle yarışmaya katılamazlar. Katılımcılar kısa özgeçmişlerini ve iletişim bilgilerini gönderilen şiirlerin altına ekleyeceklerdir. Eksik bilgileri olan şairlerin şiirleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

7 – Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Sivas’ta düzenlenecek programda takdim edilecektir.

8 – Yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçen şiirler kitaplaştırılacaktır. Katılımcılar yarışmaya katılmakla şiirlerin yayınlanmasına izin vermiş sayılırlar.

9– Yarışma sonucu 15 Mayıs 2010 tarihinde Sivas Postası Gazetesinde ve www.sivaspostasi.com.tr adresinde ilan edilecektir. Ödül töreni programı sonuçların açıklandığı gün ilan edilecektir.

ÖDÜLLER:
Birinciye : 1.000 TL. + Kitap Seti
İkinciye : 500 TL + Kitap Seti
Üçüncüye : 250 TL + Kitap Seti
1.Mansiyon : Çeyrek Altın + Kitap Seti
2.Mansiyon : Çeyrek Altın + Kitap Seti
3.Mansiyon : Çeyrek Altın + Kitap Seti

Ayrıca ön elemeyi geçen şairlere hazırlanacak olan şiir kitabı hediye edilecektir.
Şiirleri Değerlendirecek Jüri Üyeleri:

Murat KALENDER
Taki AKKUŞ
Yusuf BAL
Orhan KARAHAN
İlkay COŞKUN
M.Nihat MALKOÇ

Ayrıntılı Bilgi
www.sivaspostasi.com.tr

Sivas Postası Gazetesi
Pulur Mahallesi Yıldız Sokak
Tokgöz Apt. B Blk. Kat 1 Daire 2
Tel: 0346- 225 16 50
SİVAS

**********************************************************************************************

Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu 20 Mart'ta yapılacak!

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu 20 Mart 2010 tarihinde Antalya'da yapılacak.

AKSAV tarafından yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda "Temmuz İçin Yaralı Semah" adlı eseriyle 2009 Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi olan Kemal Özer'in şiiri ele alınacak. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü aldıktan kısa bir süre sonra, haziran ayında yaşamını yitiren Kemal Özer'i, sempozyumda eşi Gülşah Özer ve kızı Simge Özer Pınarbaşı temsil edecek.

13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda bildiri sunacak şair ve yazarlar arasında Adnan Özyalçıner, Afşar Timuçin, Ali Galip, Aydın Çubukçu, Aydın Şimşek, Emirhan Oğuz, Fuat Çiftçi, Gökhan Demir, Hilmi Haşal, Mustafa Bayram Mısır, Mustafa Köz, Özgen Kılıçarslan, Sennur Sezer, Sezai Sarıoğlu, Tuncer Uçarol, Veysel Çolak, Zerrin Taşpınar, Zeynep Uzunbay gibi isimler yer alıyor.

2010 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nü belirleyecek jüri üyeleri ise şu şekilde: "Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Orhan Koçak, Ahmet İnam ve Şeref Bilsel."

Sempozyumdan bir gün önce toplanacak 14. Altın Portakal Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 2009 yılı içinde yayınlanmış şiir kitaplarından yola çıkarak 2010 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibini belirleyecek. Ödüle değer görülen şaire ödülü, sempozyum açılış konuşmasının ardından, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından sunulacak.

Antalya Kültür Sanat Vakfı, Dünya Şiir Günü'nü erken kutlayacak. Bu yılın sempozyum programı, şiirin daha geniş kesimlere ulaştırılması amacıyla Dünya Şiir Günü etkinlikleriyle birleştiriliyor. Altın Portakal Şiir Sempozyumu için Antalya'ya gelen şairler,19 Mart Cuma günü Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Sanatçılar Derneği'ndeki söyleşilerde yer alacak; lise ve dengi çok sayıda okulda öğrencilerle buluşturulacak. Şiir etkinlikleri sergilerle de desteklenecek.

Antalya için yazılmış şiirlerin yer aldığı ve Altın Portakal Ödülü almış şairlerin şiirlerinden oluşan iki ayrı serginin açılışı, Antalya Kültür Merkezi Fuayesinde aynı tarihlerde yapılacak. Ulusal gazetelerin kültür sanat sayfası sorumlularının, edebiyat-sanat dergisi editörlerinin, kültür sanat programı yapan televizyon programcılarının davet edileceği sempozyuma ve şiir etkinliklerine ilginin büyük olması bekleniyor.

ARTI HAYAT MART AYI ŞİİR BULUŞMASI
Tür: Müzik/Sanat - Dinleti
Başlangıç: 19 Mart 2010 Cuma, 20:00
Bitiş: 20 Mart 2010 Cumartesi, 22:45
Yer: LATİNO(ESKİ DİP) MİTHATPAŞA CAD. KIZILAY-ANKARA

AçıklamaARTI HAYAT

Yusuf HAYALOĞLU' Anma Dinletisi

ve “Aşk Kendine Susar” Atila ÖZTEL- “Mor Üzüm Salkımı” Muzaffer CURA ile buluşma...

Neden halâ gelmedi, yoksa
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.

Cebimde bir lira desen yok,
Madara olduk meyhaneye!
Ah eşşek kafam benim,
Nasıl da güvendim bu hergeleye!

(ah ulan rıza..yusuf hayaloğlu)

Her ay olduğu gibi, bu ay da yine edebiyat dünyamıza emek vermiş bir şairimizi anarak ARTI HAYAT şiir etkinliklerine devam ediyoruz.

Bu ay ki etkinliğimizi 1953 doğumlu; “Gözleri İntihar Mavi” adlı şiir kitabı bulunan,”hani benim gençliğim, başım belada, adı bahtiyar, başkaldırıyorum, ayrılığın hediyesi, yüreğim kanıyor” gibi şiirleri çeşitli sanatçılarca bestelenen ve 3 Mart 2009 tarihinde hayata veda eden Yusuf HAYALOĞLU' nun yaşamından kesitler ve şiirlerine ayırırken. yeni şiir kitapları çıkmış iki şairimizi ; Eskişehir' den Muzaffer CURA ve İzmit den Atila ÖZTEL 'i okuyucu ile söyleşi ve kitaplarını imzalamaları için buluşturuyoruz

“ne çok çözüldük sevgiden
çözüldük çözülmememiz gereken her şey den
ve ne çok uzak kaldık yakın olmamız gerekenden”

“ahmet arık”

Sevgiden çözülmemek ve uzak olmamak için yakın olmamız gerekenlerle ,Ankara'nın bu ilkbahar akşamında şiirle buluşalım ve bağlanalım sevgiye...

Tüm şiir dostlarımız bekliyoruz..Sevgilerimizle.

.......ETKİNLİĞİMİZ ÜCRETSİZ VE YEMEKSİZDİR...

ARTI HAYAT YÖNETİMİ
...

SUNUM : Özgür KARTAL -Mehmet ÖZBEY

KİTAP İMZA : MOR ÜZÜM SALKIMI' YLA....Muzaffer CURA

AŞK KENDİNE SUSAR'LA.....Atila ÖZTEL

***********************************************************************************************

YÜZAKI DERGİSİ

İDARE MERKEZİ:
YÜZAKI YAYINCILIK KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.
TOYGAR HAMZA MAH. HACI MUTLU SOK. NO: 7
34672 ÜSKÜDAR / İSTANBUL

POSTA ADRESİ:
P.K: 11 ÜSKÜDAR / İSTANBUL

TEL: 0 216 532 44 44
FAKS: 0 216 532 44 46
GSM: 0 533 200 41 78 (TURKCELL)

ABONE İŞLERİ:
GSM: 0 535 478 59 59 (AVEA)

E-MAİL:
dergi@yuzaki.com
abone@yuzaki.com
kitap@yuzaki.com

İNTERNET SİTESİ:
www.yuzaki.com.tr

***************************************************************************************

“CENGİZ AYTMATOV EDEBİYAT ÖDÜLÜ”

Ünlü yazar rahmetli Cengiz Aytmatov anısına adını yaşatmak, gelecek kuşaklara onu ve eserlerini aktarabilmek amacı ile GASAT (Girişimci Sanat, Edebiyat Ve Bilim Adamları Topluluğu) Ödül Komisyonu başkanlığınca alınan karar üzerine, her yıl “Cengiz Aytmatov Edebiyat Ödülü” verilmesi kararı alınmıştır.
Bu doğrultuda GASAT (Girişimci Sanat, Edebiyat Ve Bilim Adamları Topluluğu) Yönetim Kurulu tarafından alınan karar üzerine, düzenlenen ödül yönetmeliğine uygun görülen, Edebiyat, kültür, sanat ve eğitim alanında başarı göstermiş, ödül kurulu tarafından onaylanmış ve yılda bir kişiye verilmesi uygun görülmüştür.
İlkini 05.03.2009 tarihinde, Ankara Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı binasında, Kurum Başkanı Prof. Dr. Sadık Kemal Tural Beyefendi tarafından takdim edilen ödülümüzün, bu yıl ikincisini vermekten dolayı, GASAT ailesi olarak gururluyuz.
DAVET
26.03.2010 günü saat 17,00 de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Muzaffer Göker konferans salonu Ana Bina 2.kat Sıhhıye Ankara adresinde düzenlenecek olan “Cengiz Aytmatov Edebiyat Ödülü” ve GASAT (Girişimci Sanat, Edebiyat Ve Bilim Adamları Topluluğu) Kültür, Sanat, Edebiyat Ve Bilim Ödülleri resmi ödül töreni programına tüm sanat severler davetlidir.

ÖDÜL SAHİPLERİ
“Cengiz Aytmatov Edebiyat Ödülü”   
Sn. Prof.Dr. Nurullah Çetin

“GASAT (Girişimci Sanat, Edebiyat Ve Bilim Adamları Topluluğu) Kültür, Sanat, Edebiyat Ve Bilim Ödülleri”

“Türk Dünyası Edebiyatı Üstün Şeref Ödülü” 
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Sn. Özgen Keskin
“Türk Edebiyatı Üstün Hizmet Madalyası”
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Sn. Özgen Keskin
“Türk Dünyası ve Edebiyatı Üstün Hizmet Ödülü” 
Sn. Feyzi Halıcı
“Türk Kültür, Sanat Ve Edebiyat Üstün Hizmet Ödülü” 
Sn. Faruk Anbarcıoğlu
“Türk Edebiyatı Üstün Hizmet Madalyası” 
Sn. Av.Hayati İnanç
“Türk Yayıncılığı Ve Türk Edebiyatına Hizmet Ödülü”
Akçağ Yayınevi
 “Sosyo-Kültürel Belediyecilik, Edebiyat Ve Sanata Üstün Hizmet Ödülü” 
Ankara Altındağ Belediye Başkanı Sn. Veysel Tiryaki 

“CENGİZ AYTMATOV KİMDİR”
Kişisel Yaşamı
12 Aralık 1928 tarihinde Kuzeybatı Kırgızistan'daki Talas eyaletinin Şeker köyünde doğdu. Babası Törekul Aytmatov, annesi Nagima Hamzayevna Aytmatova'dır. Adı, Cengiz Han'dan esinlenerek konulmuştur.
Gençliği sıkıntılı bir döneme denk gelmişti. O dönemde zaten yeni yerleşmeye başlayan siyasal sistem, bir de savaşla mücadele etmek zorundaydı. Çok genç yaşta çalışmaya başladı; çünkü İkinci Dünya Savaşı'nın SSCB üzerindeki etkileri gençleri de etkiliyordu, yetişkinler savaşta olduklarından, gençlere büyük iş düşüyordu. On dört yaşında köyündeki sekreterliğe girdi. Burada tarım makinelerinin sayımı, vergi tahsildarlığı gibi işlerde çalıştı.
Köyünden, Kazakistan'a giderek Cambul Veterinerlik Teknik Okulu'nda okudu. Daha sonra şimdiki Kırgızistan'ın başkenti olan Bişkek'e giderek burada Frunze Tarım Enstitüsü'nde öğrenimine devam etti. Ardından Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü'ne geçti ve 1956 ile 1958 yılları arasında Moskova'da okudu.
Yazmaya bu yıllarda Pravda gazetesinde başladı. Ardından, yazdığı eserleriyle üne kavuştu ve 1957 yılında Sovyet Yazarlar Birliği'ne üye kabul edildi. 1963'te Lenin Ödülü'nü aldı. Yapıtları yüz ellinin üstünde dile çevrildi. Sovyetler Birliği'nin dağılması ve Kırgızistan'ın bağımsızlığına kavuşmasından sonra ülkesini Lüksemburg'da büyükelçi olarak temsil etti.
Aytmatov, Gün Olur Asra Bedel romanının film çekimleri için gittiği Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 16 Mayıs 2008 rahatsızlanarak böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi için Almanya'ya getirilmişti. Almanya'nın Nürnberg kentindeki Klinikum Nord'da tedavi gören Cengiz Aytmatov, komaya girmişti.10 Haziran 2008 tarihinde Nürnberg'de yaşamını yitirdi.
Eserleri
II. Dünya Savaşı sonrası yazarları arasında yer alan Aytmatov, Cemile'den önce bir kaç kısa hikaye ve Yüzyüze`yi yazdı. Ancak yazarın kendini kanıtlamasını sağlayan kitap Cemile oldu; Louis Aragon Cemile`yi "dünyanın en güzel aşk hikâyesi" olarak tanımlamıştır.
Eserlerinde mitolojiye oldukça yakın durdu; ancak onunki antik anlamından farklı olarak mitolojiyi çağdaş bir zeminde sentezlemek ve yeniden yaratmaktı. Eserlerinde mitlere, efsanelere ve halk hikâyelerine göndermeler yapmıştır.
Siyasal Yaşamı
Cengiz Aytmatov; edebi çalışmalarına ek olarak, Avrupa Birliği, NATO, UNESCO ve Benelüks ülkelerinin Kırgız delegeliğini üstlenmiştir. Ayrıca Kırgızistan Dışişleri eski Bakanı Askar Aytmatov'un babasıdır.
Yapıtlarından Bazıları
Dağlar Devrildiğinde-Ebedi Nişanlı (Son romanı - 2007)
Darağacı - Dişi kurdun Rüyaları (Плаха, 1988)
Gün Olur Asra Bedel ,(Kırgız Türkçesi Кылым карытар бир күн),(Rusça И дольше века длится день, 1980),
Fuji-Yama (Восхождение на Фудзияму, Fuji Dağının Tepesi 1973)
Beyaz Gemi (Kırgız Türkçesi, Ак кеме : Ak Keme) (RusçaБелый пароход, 1970)
Selvi Boylum Al Yazmalım , (1970)
Elveda, Gülsarı! (Прощай, Гульсары, 1966)
Dağlar ve Steplerden Masallar (Повести гор и степей, 1963)
İlk Öğretmenim (Первый учитель, 1962)
Cemile (Kırgız Türkçesi Жамийла, Rusça Джамиля, 1958)
Yüzyüze (Лицом к лицу, 1957)
Zorlu Geçit (1956)
Toprak Ana
Cengiz Han'a Küsen Bulut
Çocukluğum
Kırmızı Elma red apple

Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebi, askeri yani bütün maddi ve manevi zenginliğini eserlerine yansıtmış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini yazıya döküp ölümsüzleştirmiş, halkının içinde düştüğü zor durumları eserlerinde en güzel şekilde anlatmış, onların çözümlerine dair ipuçları göstermiş, eserlerinde kendi ifadesi ile ‘tipik insan’ı ortaya koymaya çalışmış bir yazardır.
Hikâyelerinde milletinin temel mülkü olan milli hafızaya ait efsane, destan, masal hikaye ve türküleri, bunların meydana geldiği şartları, ardındaki hikayeleri, insanları kullanırken, Kırgız Türk kültürünü, psikolojisiyle, duyuş ve anlayış tarzıyla, maddi manevi zenginliğiyle o kültürü bina edenlerin evlatlarına yeniden hatırlatmaya çalışmış. Hikâyelerinde halkının değerlerini, dertlerini, varsa onun içindeki çürümeyi anlatan yazarın en önemli özelliği, özüne bağlılık, kendinden, halkından, coğrafyasından haberdar olma olarak kendini gösteriyor. Hikâyelerinde, Kırgız Türklerinin zengin şifahi kültürüne ait efsaneleri, masalları, türküleri kullanışında gözlenen coşku da yazarın bu yanının en bariz göstergesi durumundadır.

************************************************************************************************

IZMIR YENIKAPI TIYATROSU 5.YIL ETKİNLİKLERİ:

Başlangıç: 01 Mart 2010 Pazartesi, 14:00
Bitiş: 30 Mart 2010 Salı, 14:00

Açıklama: YENIKAPI TIYATROSU 5 YASINDA!

Degerli sanatseverler, Izmir Yenikapi Tiyatrosu kuruldugundan bu yana geçen 5 yilda onlarca festivale katilarak Izmir’in ismini bir çok kente tasimis oldu. Tunceli’den Sinop’a , Bartin’dan Denizli’ye , Mardin’den Antalya’ya onlarca kentte sahne alan ve bu kentlerin bir çogunu ilk kez sokak tiyatrosuyla da bulusturan Yenikapi Tiyatrosu 3 yildir Izmir’in Ürkmez, Güzelbahçe ve Urla ilçelerinde Türkiye Tiyatro Bulusmasi isimli 4 günlük bir festival de düzenliyor. Bunlardan 3.sünün ardindan Istanbul ve Ankara’da düzenlenen Kurultaylarin da örgütleyiciligini üstlenmistir. Tiyatro alanindaki daginikligin ve dayanisma eksikliginin son bulmasi için mücadele eden tiyatromuz bu mücadelesi sonucunda 2007 yilinda Türkiye Tiyatrolar Birligini kurmustur. Bu birligin ilk yönetiminde Tiyatromuzdan Orçun Masatçi görev alirken su an halen devam etmekte olan yönetimde ise tiyatromuzdan Gözde Güldiken yer almaktadir. Tiyatromuz geçtigimiz yil bir ilke imza atarak sokak tiyatrosu “palto” ile 9. Lions Tiyatro ödüllerinden en iyi koreografi ödülünü almistir. 3 yildir Uluslararasi Ankara Tiyatro festivalinin açilis grubu olan Yenikapi bu yil Istanbul Interkültürel Tiyatro günlerinin açilis oyununu sahnelemeyi basarmistir.
Tiyatromuz 5. yili için mart ayinin tamamini kaplayan bir senlik düzenleyecektir. Bu senlikte Temel Demirer gibi aydinlar, Prof. Dr. Aysegül Yüksel gibi akademisyenler, Nedim Saban gibi sanatin önemli simalari ve bir çok Demokratik Kitle Örgütü ile siyasetçiler olacaktir.
Tiyatro sanatinin gelisimini ve Izmir’de hareketli sanat günlerini hedefleyen kurumumuz ötekilerin söz hakkini da kullanmasi için bu senlikte yer açacaktir. Escinsellerin sanattaki yerinden, meclisin sanata bakisina kadar onlarca etkinlik düzenlenecektir.
Senlikte “yerel yönetimler ve sanat” ile belediyelerin sanata bakis açisi tartisilacaktir. Farkli siyasetlerden bir çok belediye yöneticisinin katilimi saglanmaya çalisilarak gelistirici bir dosya konusu ortaya konacaktir. Yine “siyaset ve sanat” baslikli söylesilerde siyasi partilerin sanatla iliskisi tartisilacak, bir sanat programlarinin olup olmadigi varsa nasil oldugu anlasilacak ve bu söylesilerdeki sonuçlar bir kitapçikla yayinlanarak kamuoyuna duyurulacaktir. Söylesilerin bir tartisma ve baskaca da siyasi hesaplasmalarin alani olmamasi için her siyasi parti temsilcisi söylesilere baska siyasi temsilciler olmadan katilacaktir.
“Demokratik kitle örgütleri-sendikalar ve sanat” baslikli söylesiler de ayni dogrultu da yapilacaktir. “Izmir’de tiyatro” konulu söylesiye bir çok tiyatro toplulugu davet edilecek ve Izmir kamuoyuna bugüne kadar neler yapildigi deklare edilecektir.
Dilegimiz 5. yil senliginin bilimsel-sanatsal gelistirici bir etki yaratmasi ve kurumlar arasi iliskilerin-ortakliklarin çogalmasini saglamasidir.

IZMIR YENIKAPI TIYATROSU
5. YIL SENLIGI KOMITESI

5. YIL PROGRAMI
01- 30 MART
YER: VASIF ÖNGÖREN SANAT MERKEZI

Iletisim : 0 232 464 22 56
yenikapi@gmail.com, info@tiyatrogazetesi.com
www.tiyatrookulu.org , www.tiyatrogazetesi.com

5. YIL ETKINLIK PROGRAMI

01 Mart Pazartesi (14.00 ) Sokak Oyunu ‘Sari Sicak’ - Kemeralti
02 Mart Sali (14.00 ) Sokak Oyunu ‘Palto’ – Yamanlar
03 Mart Çarsamba (14.00) Sokak Oyunu ‘Sari Sicak’ – Limontepe
04 Mart Persembe (14.00) Sokak Oyunu ‘Palto’ – Kadifekale
05 Mart Cuma (20.00) Kadin Oyunu Fransizca – Fransiz Kültür Merkezi
06 Mart Cumartesi
07 Mart Pazar (19.00) Izmir’ de Tiyatro adli söylesi (VSM)
08 Mart Pazartesi (19.00) Yerel Yönetim ve Sanat – Çigli Belediyesi (VSM)
09 Mart Sali (19.00) Kadin ve Sanat adli söylesi (VSM)
10 Mart Çarsamba (19.00) Escinseller ve Sanat adli söylesi (VSM)
11 Mart Persembe (19.00) Meclis’ in Tiyatroya Bakisi – Özdal Uçer (VSM)
12 Mart Cuma (20.00) Bartin Bölge Tiyatrosu ‘Azizce’ (VSM)
13 Mart Cumartesi (19.00) Fatsa ve Fikri Sönmez – Aydin Öztürk (VSM)
13 Mart Cumartesi (20.00) Bartin Bölge Tiyatrosu ‘Azizce’ (VSM)
14 Mart Pazar (20.00) Bartin Bölge Tiyatrosu ‘Azizce’ (VSM)
14 Mart Pazar (19.00) Tiyatro Yayinciligi – Ertugrul Timur (VSM)
15 Mart Pazartesi (19.00) Baz Istasyonlari Zararli mi? (VSM)
16 Mart Sali (19.00) Yerel YönetimlerveSanat–Balçova Belediyesi (VSM)
17 Mart Çarsamba (20.00) Postaci- Çigli Belediyesi Konferans Salonu
18 Mart Persembe (19.00) Sanatin Degistiren Gücü – Temel Demirer (VSM)
19 Mart Cuma (20.00) Sözcükler Can Yüceli Özler – Tiyatro Simurg (VSM)
20 Mart Cumartesi (14.00) Çocuk Tiyatrosu Yürüyüsü – Özlem Sezer (VSM)
21 Mart Pazar (19.00) 5.Yil Kokteyli – Nedim Saban (VSM)
22 Mart Pazartesi (16.00) Çocuk Tiyatrosu adli söylesi – Ceren Okur (VSM)
23 Mart Sali (19.00) Yerel YönetimlerveSanat – Afyon Belediyesi (VSM)
24 Mart Çarsamba (20.00) Izmir Halk Tiyatrosu – Dinle Küçük Adam (VSM)
25 Mart Persembe (19.00) Tecavüz – Esmeray (VSM)
26 Mart Cuma (20.00) Arka Bahçe Gala – (FKM)
27 Mart Cumartesi (18.00) Tiyatro Yürüyüsü – Ömer Faruk Kurhan
28 Mart Pazar (19.00) Tiyatromuzun Yakin Tarihi–Aysegül Yüksel (VSM)
29 Mart Pazartesi (14.00) Sokak Oyunu ‘Sari Sicak’ - Çigli
30 Mart Sali (14.00) Sokak Oyunu ‘ Palto- Sari Sicak’ - Alsancak

GÜNCEL SANAT/KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT DERGİSİ'NİN 5.SAYISI YAYIMLANMIŞTIR!

GÜNCEL SANAT DERGİSİ
YIL:1 - SAYI:5 (MART - NİSAN 2010)

YENİ SAYI YAYIMLANDI!

YAZIŞMA-İLETİŞİM ADRESİ :
arslanbayir@gmail.com
PK: 66 ALANYA / ANTALYA

ABONE ÜCRETİ:YILLIK :25 TL.
POSTA ÇEKİ:1081382(Arslan Bayır adına)

SABAHATTİN ÂLİ ŞİİR VE HİKAYE ÖDÜLÜ

Başlangıç: 05 Mart 2010 Cuma, 23:00
Bitiş: 31 Mart 2010 Çarşamba, 23:00
Yer: EDREMİT

AçıklamaT.C.
EDREMİT BELEDİYESİ
SABAHATTİN ALİ ŞİİR VE HİKAYE
YARIŞMASI

ŞARTNAME

Edremit Belediyesi tarafından yazar ve şairlerin edebiyat alanındaki çalışmalarını
desteklemek ve edebiyatımıza yeni isimler ve eserler kazandırmak amacıyla, bir şiir ve hikaye yarışması düzenlenmiştir.

Yarışmaya katılma şartları:

1) Yarışma, şiir ve hikaye türlerinde olup tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır.
2) Yarışmaya gönderilecek eserlerin daha önce yayınlanmamış, başka bir yarışmaya katılıp derece almamış veya herhangi bir yayın kuruluşuna yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir.
3) Konu, yazarlar tarafından serbest olarak belirlenebilecektir.
4) Yarışmacılar hikaye dalında üç, şiir dalında ise en fazla beş eserle yarışmaya katılabilecektir.
5) Yarışmaya gönderilecek eserlerin üzerinde sadece rumuz bulunacaktır. Rumuz dışında yarışmacının kimliğini belirten bir işaret bulunması halinde eser yarışma dışı bırakılacaktır.
6) Yarışmacı; kimliğini, açık adresini, iletişim bilgilerini ve biyografisi ile birlikte 1 adet vesikalık fotoğrafını ayrı bir zarfa koyarak üzerine sadece rumuzunu yazıp eserinin yer aldığı büyük zarfın içine koyacaktır. Aynı kişiye ait eserlerde aynı rumuz kullanılmalı ve eserler üzerine rumuzla birlikte 1, 2, 3 diye belirtilmelidir.
7) Eserler, bilgisayar ortamında Times New Roman karakteri ile 12 punto büyüklüğünde bir buçuk satır aralığında yazılmalı ve şiir dalında sekiz nüsha, hikaye dalında altı nüsha halinde gönderilmelidir.
8) Eserler, daha sonra kitaplaştırılabileceği için eserlerin konduğu zarfın içine Word formatında hazırlanmış CD, DVD veya flash diske yüklenmiş olarak gönderilecektir.
9) Yarışmaya katılmak isteyenlerin, eserlerini en geç 30 Mart 2010 tarihinde mesai saati sonuna kadar posta ile veya elden “ Edremit Belediyesi Edremit-Balıkesir” adresine ulaştırmaları gerekmektedir. Belediyemize yarışma için teslim edilen eserler kesinlikle geri verilmeyecek ve metin sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.
10) Yarışmada ödül kazanan eserlerin her türlü hakları Edremit Belediyesine ait olacaktır. Yarışmada dereceye giren ve yayınlanmaya değer görülen eserler, kitap haline getirilebilecektir. Yayınlanacak eserlere ayrıca telif ödenmeyecektir.
11) Jüri üyeleri değerlendirme sonuçlarını 15 Nisan 2010 tarihine kadar belirleyecekler ve 24 Nisan 2010 tarihinde ödül töreni düzenlenecektir.
12) Yarışmada şiir ve hikaye dallarında ayrı ayrı olmak üzere birinlik, ikincilik, üçüncülük ve üçer adet de özendirme ödülü verilecektir. Yarışmada ödül kazananlara ayrıca plaket sunulacaktır.
13) Ödüller aşağıdaki miktarlardan oluşacaktır;

Şiir

Birinci: 2.000. TL.
İkinci: 1.500. TL.
Üçüncü: 1.000. TL.
Özendirme (3 adet): 500 TL:

Hikaye

Birinci: 2.000. TL.
İkinciye: 1.500. TL.
Üçüncü: 1.000. TL.
Özendirme (3 adet): 500 TL:

14) Yarışmanın Yürütme Kurulu Üyeleri:
Prof. Dr. Ali DUYMAZ- Balıkesir Üniversitesi
Doç. Dr. Mehmet NARLI- Balıkesir Üniversitesi
Nuhuz Olcay KILIÇ- Balıkesir Üniversitesi
Zekeriya ÖZDEMİR- Edremit Belediyesi
Feyzullah EVCİL

Şiir Dalında Seçici Kurul Üyeleri:

1. Bahaettin KARAKOÇ
2. Beşir AYVAZOĞLU
3. Haydar ERGÜLEN
4. Mehmet AYCI
5. Veysel ÇOLAK
6. Yasin DOĞRU
7. Celal FEDAİ

Hikaye Dalında Seçici Kurul Üyeleri:
1. Cemal ŞAKAR
2. Ozan SAĞDIÇ
3. Hande ALTAYLI
4. Hüseyin SU
5. Işık YANAR
15) Ödüller Edremit Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ödül töreninde sahiplerine verilecektir. Seçici kurul gerekli gördüğünde ödülleri paylaştırabilir.

İrtibat Telefonları: 373 15 55-373 44 24
Fax : 373 10 94
Web : www.edremit.bel.tr
E-posta : edremitbelediyesi10@gmail.com

ORTANCA
Sanat ve Edebiyat Dergisi

Abone olmak isteyenler için:
posta çeki hesap numarası: 5359966 (İbrahim Engin adına)

İLETİŞİM:
E-POSTA: ortancadergisi@gmail.com
Tel:0 312 598 01 98

GÖÇ EDEBİYAT DERGİSİ

İletişim Bilgileri:

E-posta:gocedebiyatdergisi@hotmail.com

İnternet Sitesi:http://www.gocedebiyatdergisi.com

YILANKALE-ŞAHMERAN ŞİİR YARIŞMASI

Ceyhan Şairler Ozanlar ve Yazarlar  Derneği “Yılankale - Şahmeran Şiir  Yarışması ” düzenliyor  Yarışmaya katılım  koşulları  ise : 

1)Yarışma “serbest ve hece vezni ” olmak üzere iki ayrı dalda yapılacaktır.

2)Her katılımcı, kendi dalında en fazla (2) şiirle katılabilecektir.

3)Gönderilen şiirler, bilgisayar veya daktilo ile yazılacaktır.

4)a)Şiirler bir zarfa konulup zarfın üzerine “şiirler” ibaresi yazılacaktır.

Şiirlerin içeriğinde isim ve mahlas kullanılmayacak alt kısımda rumuz belirtilecektir.

b)İkinci zarfın içine de kimlik bilgileri, adres, telefon, rumuz ve şiirlerin adları yazılıp yine zarfın üzerine “kimlik bilgileri” yazılacaktır.

c)Bu iki zarf banka dekontuyla birlikte büyük bir zarfın içine konulup sadece rumuz ve üç harfli bir rakam yazılacaktır.(ör:MAYIS 346 gibi)

d)Diğer iki zarfın üzerine de rumuz ve üç haneli bir rakam yazılacaktır.(benzer rumuzlarla karışmaması için)

5)Her şiir dalı ve her şiir için (20TL.)katılım payı olarak T.C.Ziraat Bankası Ceyhan Şubesi 4774 5761 – 5001

Nolu hesaba yatırılan dekontla birlikte P.K.52 CEYHAN/ADANA adresine gönderilecektir.

6)Şiirler 5 Kişilik jüri tarafından değerlendirilmeye alınacağından her dal için 5 nüsha olarak düzenlenecektir.

7)Şiirlerin konusu siyasi içerikli, inançlara aykırı, kırıcı ve bölücü olmamalı, edebi bir değer taşımalıdır.

8)Her iki daldan dereceye giren ilk 20 kişiye plaket verilecektir.

9)Dereceye giren 20 şairin yemek ve konaklama giderleri derneğimiz tarafından karşılanacaktır.

10)Şiirler, 10.05.2010 tarihine kadar elimizde olması gerekmektedir.

11)Sonuçlar 15.05.2010 tarihinde bildirilecektir.

12)Dereceye girenlere 22.05.2010 tarihinde Ceyhan”da yapılacak olan şiir ve müzik etkinliğinde ödülleri takdim edilecektir.

13)İlgili yarışmaya, jüri üyeleri ve derneğimizin yönetim kurulu üyeleri haricinde herkes katılabilir.

14)Katılımcının her iki şiiri birden dereceye girmesi halinde, sadece en yüksek puan alan bir şiiri dikkate alınacaktır.

15)Şiirler, herhangi bir yerde yayınlanmış olabilir, ancak hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır.

16)Amaç:Türk Kültürüne hizmet etmektir.

İLETİŞİM ADRESİ:

CEYHAN ŞAİRLER OZANLAR VE YAZARLAR DERNEĞİ

Mithat paşa Mah. Emin Civelek Tesisleri Belediye Lokali yanı CEYHAN/ ADANA

TEL: Baki YILDIRIM 0 538 219 81 12

Mustafa AKDOĞAN 0 541 611 14 64

Ali ATAR 0 505 759 63 35

JÜRİ ÜYELERİ:

1-Op. Dr. Ömer ULUÇAY Araştırmacı-Yazar

2-Mansur EKMEKÇİ Yazar -Şair

3-Adnan KASAP Edebiyat Öğretmeni

4-Saime ÖLMESEK Edebiyat Öğretmeni

5-Kenan KILIÇ Edebiyat Öğretmeni

Ceyhan Şairler, Ozanlar ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu

KENT FASIL-TÜRK SANAT NÜZİĞİ

Elmadağ/TAKSİM PARK GAZİNOSU
TÜRK MÜZİĞİ AŞIKLARININ YERİ_
her Cuma-C.tesi Muhteşem MEYDAN FASLIMIZ*YAŞAR YAĞMUR*ALİCAN ATALAY VE DENİZ UĞUR la

Türk müziği geceleri_ve BERTAN ÜSKÜDARLI& MECİDİYEKÖY MUSIKİ DERNEĞİ...her salı-perşembe...

SEVGİ YOLU DERGİSİ ÇIKTI!

İLETİŞİM:gunduzaydin58@hotmail.com

Yıllık Abone : 25 TL
Yurtdışı Abone : 50 TL
Posta Çeki: 118982 (Gündüz Aydın adına)

AMANOS Yazıları DERGİSİ çıktı!

Onur Aslan 08 Mart, 18:03

Amanos Yazıları Dergisi çıktı... Dergimizi temin etmek isteyenler, dergimize katkı sunmak isteyenler bize bu adresten ulaşabilirler...
amanosyazilari@gmail.com

Abonelik Koşulları:
Amanos Yazıları Dergisi'ne yıllık abone olmak için, Garanti Bankası Antakya Şubesi, Özcan Özgün adına TR24 0006 2000 5030 0006 6748 66 nolu hesaba 20 TL. yatırıp adresinizi mail yoluyla bize bildirmeniz yeterlidir.

Dostlukla...

ŞİİR RÜZGÂRI YARIŞMASI!

Başlangıç: 01 Mart 2010 Pazartesi, 00:00
Bitiş: 19 Mart 2010 Cuma, 23:55
Yer: http://gruplar.Antoloji.Com/ankara-ruzgari

AçıklamaYARIŞMA KURALLARI

1- Yarışma Ayda bir düzenlenecektir.

2- Daha önce hiçbir yerde (antoloji.com ya da herhangi bir site) yayımlanmamış, YENİ ŞİİR olacaktır. Yarışmacı; yarışmaya katıldığı şiiri, yarışma bitimine kadar hiçbir yerde yayımlayamayacaktır, yayımladığı taktirde şiiri yarışmadan çıkartılacaktır.

3- 'Hece' ve 'Serbest' olmak üzere, iki dalda yapılacak ve konu serbest olacaktır. Yarışmaya aynı dalda iki şiir gönderilmeyecektir.

4- Yarışmanın standart başlığı ''Şiir Rüzgârı'''dır ve aday şiirler, ''Şiir Rüzgârı'' rumuzuna, özelden gönderilecektir. Katılımcılar yarışmaya şiirini gönderirken “Serbest” ya da “Hece” dalında katılmak istiyorum diye belirtmek zorundadır.

5- Yarışmaya katılan üyeler; şiirlerini grup genelinde kesinlikle yayınlamayacak ve jüri üyelerinin özeline kesinlikle gönderemeyeceklerdir; gönderildiği taktirde, yarışma dışı bırakılacaklardır.

6- ''Şiir Rüzgârı'' rumuzu, gelen aday şiirlerin yazanlarını bildirmeden, şiirleri, toplu halde, ilgili jüri üyelerine gönderecektir (Jüri üyesi yazanın kim olduğunu bilmeyeceğinden, daha âdil bir değerlendirme yapılmış olacaktır).

7- 12 Ay boyunca sürecek bu etkinliğimiz sonunda, her ay dereceye giren 3 'Hece' ve 3 'Serbest' daldaki şiirlerin toplamı 72 olacak, buna şairlerin yaşam öyküleri de eklendiği düşünülürse, yaklaşık 100-120 sayfalık bir 'Şiir Rüzgârı' antolojisi (isteğe bağlı olarak) oluşturulabilecektir.

8- OCAK Ayı ''Şiir Rüzgârı'' etkinliği şu andan itibaren başlamış olup; katılacak üye şairlerimiz, eserlerini, en geç 20 MART 2010 - Cumartesi, saat 23:59'a kadar; “Ankara Rüzgârı” grup sayfamızın yönetici listesinde bulunan ''Şiir Rüzgârı''  rumuzunun özeline göndereceklerdir.

9- Sonuçlar, jüri üyelerinin değerlendirmelerini tamamlamalarının ardından, 31 ŞUBAT 2010-Çarşamda günü, Ankara Rüzgârı Grubu üzerinden ve grup kurucumuz Ahmet Eroğlu’nun şiir sayfasından sonuçlar açıklanacaktır.

10- Hece şiir dalında yarışmaya katılacak arkadaşların; “MAHLASLI” şiirleri yarışmaya alınmayacaktır. Mahlaslı şiir gönderse bile “MAHLASINI” silip gönderirse ancak o şekilde yarışmamıza katılmaya hak kazanacaktır.

YARIŞMAMIZIN ÖDÜLÜ

Yarışma sonunda Hece ve Serbest dalda 1. olan şiirler POYRAZ EDEBİYAT DERGİSİ'nin son sayısında yayımlanıp, dergi kendisine hediye olarak gönderilecektir.
Ayrıca, Değerli Hocamız Ekrem Yalbuz ( Aşık Cinasi )'nin imzalı kitabı hediye edilecektir.

NOT: ŞUBAT ayı sonuçlarını, “ http://www.Antoloji.Com/ahmet_eroglu “ adresinden bulabilirsiniz...

J Ü R İ   Ü Y E L E R İ M İ Z

HECE ŞİİRİ

Ekrem YALBUZ
Emin ZEYBEK
İsmail Adil ŞAHİN
Mustafa CEYLAN
Seyit KILIÇ

SERBEST ŞİİR

Mehmet Yaşar GENÇ
Nuray ALPER
Ramazan TOPOĞLU
Selçuk BEKAR
Turhan TOY

İLETİŞİM ADRESLERİ

Şiir Rüzgârı Rumuzu

http://uyeler.antoloji.com/siir-ruzgari-2/

Ahmet EROĞLU

http://uyeler.antoloji.com/askin-ummani-ahmet-eroglu/

FACEBOOK

http://www.facebook.com/pages/AHMET-EROGLU/39453238298

http://www.facebook.com/Askinummani?ref=name

Mustafa DEMİRBAŞ İLE BAŞKENTTE KASTAMONU GÜNLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ

Tür: Müzik/Sanat - Sergi
Başlangıç: 12 Mart 2010 Cuma, 08:00
Bitiş: 17 Mart 2010 Çarşamba, 17:00
Yer: Atatürk Kültür Merkezi

Açıklama
Başkentte Kastamonu Günleri – 6 Etkinliği içerisinde yer alacak olan, Kastamonu / Tosya Belediyesinin 2009 yılında daveti üzerine Tosya tanıtımı ve kitap projeleri için fotoğrafladığım çalışmalardan derlenen, ilçemizin doğal güzellikleri, eski ve tarihi konakları, bağ evleri, çeltik üretimi, el sanatları ve çehresi değişmeye başlayan Tosya'nın günümüz görüntülerinin yer aldığı 70 adet fotoğraftan oluşan sergiye ve Tosya'yı her yönüyle tanımaya, keşfetmeye davetlisiniz.

Saygı ve Selamlarımla….

Mustafa DEMİRBAŞ
+90 531 634 07 17
+90 532 231 64 63
mustafademirbas64@gmail.com

Anadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneği Lokali Etkinliği

Başlangıç: 26 Şubat 2010 Cuma, 16:15
Bitiş: 26 Haziran 2010 Cumartesi, 19:15
Yer: Atatürk Mh. Alemda Cd. Kalkan İş Merkezi No:67/5 Ümraniye-İST.

AçıklamaAnadolu Kültür Sanat ve Mozaik Derneğimizin adını taşıyan, lokalimizi en yakın zamanda hizmetinize sunacağız.
Etkinliklerimiz:
1-Üyelerimizin ve üye olacakların yeme içme eğlenme gibi ihtiyaçlarına hitap etme.
2-Yazar, şairlerimizi ve eserlerini tanıtma. Talep olduğu taktir de, imza günleri ve dinleti taleplerini karşılama.
3-Çeşitli müzik araçlarını kullanan ve sazlı sözlü çalışma içinde olan arkadaşlarla sık sık programlar yapma ve sunma.
4-Amatörce çalışan arkadaşlara bir yerlere adım atmalarına yardımcı olma.
5-İleri zamanlarda konserler düzenleme, şiir dinletilerini halkımızla paylaşma.
6-Bu etkinlik içinde olmak isteyen arkadaşlar, mutlaka durumunu içeren bildirimi, bana yazsınlar. Her hangi bir talepleri olduğu takdir de lütfen bana bildirsinler.
7- Lokalimizin açılış tarihi kesinlik kazandığında sizlere bildireceğim. Sevgiler

21. AUFF Etkinlikleri

Tür: Eğitim - Atölye
Başlangıç: 11 Mart 2010 Perşembe, 09:00
Bitiş: 20 Mart 2010 Cumartesi, 14:00
Yer: Goethe Institute-Ankara (Alman Kültür Merkezi),Cagdas Sanatlar Merkezi

AçıklamaDegerli sanatseverler 21. Ankara Uluslararasi Film Festivalinde yer alan etkinliklere bu sayfadan ulasabilirsiniz.

-VIDEO PERFORMANS
ANDREAS TRESKE // VİDEOCU, Video Enstalation/VIDEO SHOP, Video Instalation
http://www.facebook.com/event.php?eid=341449436639

VİDEO: BELLEKMEKAN / VIDEO: SPACES OF MEMORY
http://www.facebook.com/event.php?eid=338244483121

-FESTILAB ETKINLIGI
Degerli sanatseverler bu yil 21.si duzenlenen Ankara Uluslararasi Film Festivali kapsaminda yapilan Festilab atolye calismalari katiliminizi bekliyor.
21. AUFF Festilab Atolye calismalarina ve bu atolyelerle ilgili bilgilere buradaki linkler araciligiyla ulasabilirsiniz.Katilim icin gerekli butun bilgiler linklerde mevcuttur.

HAKAN AKÇURA / OPEN FLUX ATÖLYE ÇALIŞMASI 21.AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=10150109052055128

HAKAN AYTEKİN ATÖLYE ÇALIŞMASI 21.AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=373850425235

UFUK ÖNEN ATÖLYE ÇALIŞMASI 21. AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=376879410389

PIERRE BISMUTH ATÖLYE ÇALIŞMASI 21. AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=339912926204

GENCO GÜLAN ATÖLYE ÇALIŞMASI 21. AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=336802920786

DOMINIC MORISETTE İLE AFGANİSTAN GÜNLÜKLERİ 21.AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=363786516553

SANDY LIEBERSON ATÖLYE ÇALIŞMASI 21. AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=337931577803

BERAT ILK ATÖLYE ÇALIŞMASI 21. AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=340694178534

HARUN FAROCKİ'YLE ATÖLYE ÇALIŞMASI 21. AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=336885948545

GERARD LABADY ATÖLYE ÇALIŞMASI 21. AUFF
http://www.facebook.com/event.php?eid=370166845803

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!